u-sbu-poyasnili-chomu-kiyiv-virishiv-peredati-boyovikam-15-osib

У СБУ пояснили, чому Київ вирішив передати бойовикам 15 осіб

 • 10977 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Україна все ще сподівається на "хоч якийсь здоровий глузд Росії". Ми даємо їм таку можливість для того, щоб вони зробили також певні кроки. Про це в ефірі "5 каналу"  заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт, пояснюючи, чому Київ вирішив передати бойовикам 15 осіб, передає УНН.

"Ми вивіряємо в даному випадку (обмін заручниками - ред.) з колегами нашими кожне слово. ...ми сподіваємося, наголошую, сподіваємося, що поки що Росія все-таки має хоч якийсь здоровий глузд. Ми даємо їм таку можливість для того, щоб вони зробили також певні кроки. Вони позиціонують себе як православна країна і ми сподіваємося, що буде розкупорюватися з їхнього боку цей процес. У всякому разі, це наша територія і ми даємо їм можливість це зробити", - зазначив він.

Нагадаємо, 15 грудня представниця України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що українська сторона передасть бойовикам 15 з 228 осіб зі списку на звільнення, наданого ОРДЛО, щоб розблокувати процес повернення українських заручників.

Українські Національні Новини

Політика