u-sbu-poyasnili-chomu-ne-pustili-kilkokh-zhurnalistiv-na-podiyu-z-p-poroshenkom

У СБУ пояснили, чому не пустили кількох журналістів на подію з П.Порошенком

 • 10451 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. У Службі безпеки України повідомили, що кілька журналістів, яким був обмежений доступ на подію під час відкриття вежі на горі Карачун за участю Президента України Петра Порошенка, за наявною інформацією, є фігурантами кримінальних проваджень, у тому числі за незаконне зберігання зброї або не надали правоохоронцям документів, що підтверджують їхні особи. Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Хочу прояснити ситуацію з недопущення кількох журналістів на подію під час відкриття вежі на горі Карачун за участю Президента України та від імені керівництва Служби вибачитися за можливу переоцінку співробітниками рівня загроз", - зазначила О.Гітлянська.

Вона зауважила, що у районі проведення антитерористичної операції СБУ та інші правоохоронні органи "вкрай прискіпливо ставляться до заходів безпеки, особливо під час подій за участю керівництва держави".

"Представники ЗМІ, яким був обмежений доступ на подію, за наявною інформацією, є фігурантами кримінальних проваджень, у тому числі за незаконне зберігання зброї або не надали правоохоронцям документів, що підтверджують їхні особи. Можливості оперативно з’ясувати деталі ситуації в "польових" умовах не було, тому для забезпечення безпеки заходу їм було обмежено доступ на подію. Зазначу, що рішення приймалося виключно щодо окремих осіб, а не медіа, від яких вони подали заявки. Усі акредитовані ЗМІ мали безперешкодну можливість для висвітлення заходу", - додала О.Гітлянська.

При цьому прес-секретар СБУ наголосила, що законодавство надає право правоохоронцям обмежувати доступ до об'єктів де відбуваються охоронні заходи, за наявності підстав для цього. "Тому з метою безпеки було ухвалено відповідне рішення. Служба безпеки України робить все можливе, для забезпечення безперешкодної роботи журналістів, незважаючи на складну ситуацію в країні. Керівництво Служби ретельно перевірить доцільність дій співробітників з недопущення журналістів на подію", - зазначиоа вона.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що представників деяких ЗМІ не пропустили на відкриття телевежі на Карачуні під Слов’янськом на Донеччині.

Українські Національні Новини

Політика