u-sbu-prozvituvali-pro-khid-rozsliduvannya-spravi-gandzyuk

У СБУ прозвітували про хід розслідування справи Гандзюк

 • 11240 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Найближчим часом суспільство дізнається про нові вагомі результати у справі вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомили у пресцентрі СБУ, передає УНН.

"Отримані слідством докази дають усі підстави стверджувати, що найближчим часом СБУ та Генпрокуратура поінформують суспільство про нові вагомі результати у справі Катерини Гандзюк", - процитували у пресцентрі керівника Головного слідчого управління СБУ Богдана Тиводара.

Кримінальне провадження про напад на Катерину Гандзюк передано до СБУ у листопаді 2018 року. Уже винесено вирок п’ятьом особам: безпосередньому організатору злочину Сергію Торбіну та його співучасникам - Микиті Грабчуку, Володимиру Васяновичу, В’ячеславу Вишневському та Віктору Горбунову. Їм призначено покарання від трьох до шести з половиною років.

"Розшук одного із ключових фігурантів справи, основного організатора нападу Олексія Лєвіна, проводиться у тісній взаємодії з Інтерполом, окремо залучені спецслужби деяких країн. Як було встановлено, ще 19 серпня 2018 року він виїхав за кордон", - заявили у СБУ.

"СБУ звертається до всіх небайдужих громадян повідомляти правоохоронним органам будь-яку інформацію, яка допоможе встановити його місцезнаходження", - зазначив очільник слідства.

Усі розслідування, які ініціювала Катерина Гандзюк, будуть "жити" до повного їх завершення, запевнили слідчі. У них будуть отримані додаткові матеріали для обвинувачення всіх осіб, причетних до нападу, вказали у спецслужбі.

"Наразі, слідству відомо реальне коло осіб, які можуть бути причетні до замовлення. Голові Херсонської облради вже здійснено повідомлення про підозру", - розповіли в СБУ. "Ми крок за кроком наближаємося до притягнення до кримінальної відповідальності всіх організаторів та замовників нападу на Катерину Гандзюк", - наголосив Тиводар.

Наразі, як повідомляється, слідство у справі Гандзюк триває у межах п’яти кримінальних проваджень під процесуальним керівництвом Генпрокуратури. "Служба розглядає всі версії, які могли стати причиною нападу на Катерину, насамперед пов’язані з її звинуваченнями посадовців області у зловживаннях", - підкреслив керівник ГСУ СБУ.

"30 жовтня Генпрокуратура також визначила підслідність СБУ у кримінальному провадженні щодо службової недбалості працівників поліції під час досудового розслідування нападу на Катерину Гандзюк", - додали у СБУ.

Як повідомляв УНН, 31 липня 2018 року невідомі облили Гандзюк кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки понад 30% шкіри. Вона перенесла 11 операцій, однак не витримала важкої травми. Активістка померла 4 листопада у лікарні, де вона перебувала протягом останніх місяців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП