u-sektori-gaza-vzhe-blizko-140-zhertv-zvidti-po-izrayilyu-zagalom-vipustili-2300-raket

У секторі Газа вже близько 140 жертв, звідти по Ізраїлю загалом випустили 2300 ракет

 • 27085 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Палестинське міністерство охорони здоров'я в суботу повідомило про 139 жертв у результаті бойових дій у регіоні, передає УНН.

Деталі

За даними місцевих органів охорони здоров'я, ще 1000 жителів Гази були поранені.

Як зазначає The Times of Israel, Ізраїль стверджує, що більшість жертв - члени терористичних груп або, в деяких випадках, жертви помилкового ракетного обстрілу ХАМАС, ракети якого приземлилися всередині сектору.

Водночас, як повідомила сьогодні Армія оборони Ізраїлю, з понеділка у бік Ізраїлю з сектору Газа було випущено 2300 ракет.

При цьому ХАМАС у суботу заявив, що випустив кілька десятків ракет по центру Ізраїлю у відповідь на вбивство в нічний час в Газі палестинської сім'ї з 10 осіб, вісім з яких, як повідомляється, були дітьми.

Контекст

Ракетні удари між Ізраїлем і сектором Газа тривають з 10 травня, загострення почалося після зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією в Східному Єрусалимі.

Раніше в суботу Армія оборони Ізраїлю заявили, що знищили офіс голови служби безпеки ХАМАС в Газі. А також, що близько 200 ракет було випущено по Ізраїлю з Гази з учорашнього вечора.

Українські Національні Новини

Новини Світу