u-senati-ssha-rozpochavsya-protses-po-impichmentu-trampu

У сенаті США розпочався процес по імпічменту Трампу

 • 20093 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. У сенаті США розпочалися слухання у справі про імпічмент колишнього президента Дональда Трампа, передає УНН

Деталі

Процес відкрили дебати щодо конституційності імпічменту після того, як Трамп залишив посаду президента США.

Додамо

Очікується, що слухання почнуться з голосування правил проведення процесу імпічменту у Сенаті. Після чого очікується обговорення та голосування щодо конституційності цього процесу. На дебати буде виділено чотири години.

10 лютого сторона обвинувачення (члени Палати представників) та захист Трампа отримають по 16 годин для того аби донести свої позиції. Після чого сенатори матимуть право на запитання до сторін. Можливо будуть проведені додаткові дебати та викликані свідки.

На прохання одного з захисників Трампа, слухання не будуть проводитися с 17 години п’ятниці і до неділі, адже у цей період іудеї, яким є адвокат, дотримуються Шаббату.

У неділю слухання можуть подовжитися. Однак, є і ті, хто вважають, що вже до вечора п’ятниці процес може завершитися і це зробить його найкоротшими слуханнями щодо імпічменту.

ксперти не вірять, що справа закінчиться на користь сторони і обвинувачення, що потягне за собою обмеження для Трампа в його подальшій політичній діяльності.

Контекст

Процедура імпічменту щодо Трампа була ініційована через висловлювання, допущені ним 6 січня. В той день прихильники республіканця, які зібралися в столиці США на багатотисячну маніфестацію в його підтримку, увірвалися в Конгрес, спробувавши перешкодити затвердженню підсумків відбулися в країні 3 листопада минулого року президентських виборів, перемогу на яких здобув демократ Джо Байден.

Стаття звинувачення в затвердженої Палатою представників резолюції одна - підбурювання до заколоту. Документ вже переданий в Сенат. Сам процес почнеться у верхній палаті 9 лютого. В ході засідань члени Палати представників виступатимуть в ролі обвинувачів, сенатори - в якості присяжних.

Фактично це другий імпічмент для Трампа.

Українські Національні Новини

Новини Світу