u-senati-ssha-vimagayut-novikh-sanktsiy-proti-rosiyi-i-putina-na-tli-viboriv-2020-roku

У Сенаті США вимагають нових санкцій проти Росії і Путіна на тлі виборів 2020 року

 • 12613 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Лідери в Сенаті від демократичної партії написали і збираються відправити лист держсекретареві США Майку Помпео і міністру фінансів Стівену Мнучіну в понеділок вдень з вимогою покарати Росію і, можливо, президента Росії Володимира Путіна - за спробу вплинути на американські вибори 2020 року. Про це пише Axios посилаючись на лист, що є в розпорядженні видання, передає УНН.

Так, лідер меншості в Сенаті Чак Шумер, член Комітету у закордонних справах Сенату Боб Менендес і сенатор Шеррод Браун закликають Помпео і Мнучіна в листі "визначити і цілеспрямовано ввести санкції у відношенні всіх тих, хто, як встановлено, несе відповідальність за триваюче втручання в проведення виборів, включно з президентом Путіним".

"Робити щось менше було б зреченням від вашої відповідальності за охорону і захист США від цієї серйозної загрози нашій національній безпеці та цілісності нашого виборчого процесу", - йдеться в листі.

Варто зазначити, що лист слідує за повідомленнями в ЗМІ про те, що високопоставлений співробітник розвідки поінформував Конгрес, що Росія знову втручається у вибори, щоб допомогти Трампу. Радник з національної безпеки Білого дому Роберт О'Брайен відхилив цю оцінку в неділю.

Тим часом, сенатор-демократ Берні Сандерс заявив журналістам в п'ятницю, що співробітники розвідки США проінформували його "близько місяця тому" про спроби Росії активізувати свою кампанію по втручанню на праймеріз демократів.

Як повідомляв УНН, Сандерс назвав президента РФ Володимира Путіна "бандитом-автократом" після повідомлень, що Росія хоче допомогти його виборчої кампанії.

Українські Національні Новини

Новини Світу