u-serbiyi-zatrimali-ukrayintsya-ymovirno-eks-glavu-vnutrishnoyi-bezpeki-sbu-naumova

У Сербії затримали українця, ймовірно, екс-главу внутрішньої безпеки СБУ Наумова

 • 184734 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. У Сербії затримали громадянина України за підозрою у відмиванні коштів. Про це УНН повідомляє з посиланням на Митну службу Сербії.

Деталі

Відомство повідомляє, що 7 червня двоє іноземців пересувалися автомобілем BMW на німецьких номерах. Після огляду машини митники виявили понад 600 тисяч євро, близько 125 тисяч доларів, два невеликі смарагди вартістю близько 6,5 тисяч євро.

Цитата

"Гроші були заховані майже в кожній частині салону автомобіля: аптечці, лівій та правій дверях, світловідбиваючому жилеті, особистих сумках, сумці з супермаркету, парфумерній коробці, пластикових кошиках з дитячими іграшками і навіть у коробці дитячої крейди", – повідомила прес-служба відомства.

Як пишуть ЗМІ, затриманим є колишній начальник управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрій Наумов. За кермом автомобіля сидів 36-річний громадянин Німеччини Алєксандр Акст.

Чоловіків затримали співробітники поліції міста Ніш за підозрою у відмиванні коштів.

Нагадаємо

Андрій Наумов очолював Головне управління внутрішньої безпеки СБУ з літа 2019 року до липня 2021 року. У 2020 році Президент України Володимир Зеленський надав йому звання бригадного генерала.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Наумов втік із країни. У квітні Зеленський позбавив його звання найвищого офіцера СБУ за зраду Батьківщини та порушення військової присяги.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП