u-serbiyi-zayavili-scho-sche-chotiri-krayini-vidklikali-viznannya-kosovo

У Сербії заявили, що ще чотири країни відкликали визнання Косово

 • 202111 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Після засідання Ради національної безпеки міністр закордонних справ Сербії заявив, що передав президенту країни ноти чотирьох країн, які відкликали визнання Косово і Метохії. Про це повідомляє УНН з посиланням на RTS.

Цитата

"Рада національної безпеки уповноважила президента Вучича інформувати широку громадськість про країни, про які йде мова, коли він вважатиме це за необхідне", - сказав Нікола Селакович після сесії РНБО.

Деталі

Засідання Радбезу Сербії відбулося після того, як Косово подало заяву на вступ до Ради Європи.

За словами Селаковича, цим жестом Сербія хоче дати шанс країнам-членам Ради Європи не розпочинати процедуру прийняття Косова до цієї організації в червні.

Також Селакович зазначив, що сербським спецслужбам стало відомо, що принаймні дві великі країни працюють над тим, щоб надати серйозну матеріально-технічну підтримку Приштині (столиця частково визнаної Республіки Косово) в кампанії за нові визнання, а також зупинити кампанію Сербії щодо відкликання визнання.

Міністр каже, що уряд продовжить запеклу боротьбу і працюватиме над визнанням односторонньо проголошеної незалежності Косова, і що в цій боротьбі будуть керуватися сербські державні та національні інтереси.

Селакович зазначає, що Приштина чітко продемонструвала, що не має наміру досягти будь-якого рішення шляхом діалогу, а в якийсь раз зважиться на односторонній підхід.

"У нас попереду бурхливі та важливі дні, Президент очікує візиту президента Європейської Ради Шарля Мішеля. Було оголошено, що 23 червня відбудеться конференція щодо Західних Балкан, яку проведе Емануель Макрон. Все це, наша дипломатична боротьба за захист наших державних і національних інтересів», – підсумував Селакович.

Нагадаємо

У Міністерстві закордонних справ Франції повідомили, що запит України на вступ до ЄС розглянуть вже у червні.

Українські Національні Новини

Новини Світу