u-seul-zayavili-scho-kim-chen-in-khoche-skorishe-provesti-sche-odin-samit-z-trampom

У Сеулі заявили, що Кім Чен Ин хоче скоріше провести ще один саміт з Трампом

 • 10504 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин хоче скоріше провести другий саміт з президентом США Дональдом Трампом, щоб прискорити процес денуклеаризації. Про це заявив президент Республіки Корея Мун Чже Ін в четвер, цитуючи лідера КНДР після їхнього спільного саміту, передає УНН з посиланням на Reuters.

Крім того, пише видання, Кім Чен Ин заявив, що оголошення офіційного закінчення Корейської війни 1950-53 років має прискорити подальші кроки щодо відмови КНДР від своїх ядерних і ракетних програм.

"Лідер КНДР висловив бажання швидко завершити денуклеаризацію та зосередитись на економічному розвитку", - заявив південнокорейський президент на прес-конференції в Сеулі, де розповів про свій триденний саміт у Пхеньяні.

"Він сказав, що сподівається, що Майк Помпео невдовзі відвідає Північну Корею, а також найближчим часом відбудеться другий саміт з Трампом, щоб швидко просунутись у процесі ядерної денуклеаризації", - сказав Мун Чже Ін.

Як повідомляв УНН, раніше Мун Чже Ін повідомив, що Північна Корея погодилася дозволити міжнародним інспекторам спостерігати за повним закриттям своїх ключових ракетно-ядерних об'єктів і піти на такі кроки, як закриття свого головного ядерного комплексу Йонбен, якщо Сполучені Штати зроблять кроки у відповідь.

Українські Національні Новини

Новини Світу