u-sevastopoli-na-remonti-stoyat-odrazu-tri-rosiyski-veliki-desantni-korabli-zmi

У Севастополі на ремонті стоять одразу три російські великі десантні кораблі - ЗМІ

 • 100121 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. У анексованому Севастополі в 13-му судноремонтному заводі чорноморського флоту росії стоять на ремонті три великі десантні кораблі проекту 775. Про це повідомляє Крим.Реалії, передає УНН.

У складі чорноморського флоту чотири великі десантні кораблі проекту 775: "Цезар Куніков" (бортовий номер 158), "Новочеркаськ" (142), "Ямал" (156) та "Азов" (151).

Деталі

На західному березі Кілен-бухти, в якій розташований судноремонтний завод, пришвартовані три ВДК: один без бортового номера біля входу в бухту, другий – також без номера – у середині та корабель "Азов" (бортовий номер 151) біля бухти.

Водночас у Нафтовій гавані (Графська бухта) стоять ще два великі десантні кораблі проекту 775. Таким чином, загальна кількість ВДК цього проекту в бухтах Севастополя – п'ять.

На рахунку чорноморського флоту три ВДК проекту 775/II та ВДК "Азов" проекту 775/III. У ремонті в Кілен-бухті стоять два ВДК проекту 775/III – один біля входу в бухту та БДК "Азов" біля краю.

У складі вмф росії три великі десантні кораблі проекту 775/III: ВДК "Азов" на чорноморському флоті, БДК "Пересвіт" на Тихоокеанському флоті та ВДК "Корольов" на Балтійському флоті.

Імовірно, ще один великий десантний корабель було перекинуто до Чорного моря з Балтійського флоту до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Раніше

На ремонт у Севастополі став ВДК "Новочеркаськ" (бортовий номер 142), пошкоджений у Бердянську під час удару української ракети по ВДК "Саратов".

Українські Національні Новини

Суспільство