u-sevastopoli-vidkryly-vystavku-torhovtsia-zbroieiu-viktora-buta-zasudzhenoho-v-ssha-na-25-rokiv

У Севастополі відкрили виставку торговця зброєю Віктора Бута, засудженого в США на 25 років

 • 49752 переглядiв

У Севастополі відкрилася виставка картин та особистих речей засудженого російського торговця зброєю Віктора Бута, якого нещодавно обміняли на американську баскетболістку Брітні Грінер після відбуття 10 років з 25-річного терміну ув'язнення в США.

У Севастополі відкрили виставку російського торговця зброєю Віктора Бута, засудженого в США на 25 років ув'язнення. Про це пише Крим.Реалії, передає УНН.

Деталі

На виставці були представлені картини, які засуджений Віктор Бут нібито писав під час ув'язнення у США, а також його особисті речі. Як повідомив окупаційний голова Севастополя Михайло Развожаєв, Бут також провів зустріч зі студентами Севастопольського університету.

Контекст

Віктора Бута засуджено в США в 2012 році до 25 років в'язниці за підготовку продажу зброї колумбійським антиурядовим збройним угрупованням. У Сполучених Штатах Америки його називали "торговцем смертю" та одним із найвідоміших постачальників зброї до зон конфліктів. Вину він не визнав. 8 грудня 2022 року в ОАЕ Бута обміняли на засуджену в Росії за звинуваченням у перевезенні наркотиків американську баскетболістку Брітні Грайнер. Після цього Віктора Бута включили до російської партії ЛДПР.

Окупанти планують створити в Севастополі новий центр мілітаризації молоді - ЦНС20.03.24, 17:09 • [views_0]