u-sferi-organizatsii-povitryanogo-rukhu-ukrai-nu-mozhna-vvazhati-povnopravnim-chlenom-yes-ekspert

У сфері організації повітряного руху Україну можна вважати повноправним членом ЄС – експерт

 • 9972 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. У сфері організації безпечного повітряного руху Україну можна вважати повноцінно інтегрованою в ЄС і технічно, і організаційно, і юридично з моменту отримання Украерорухом сертифікації Агентства Європейського Союзу з безпеки польотів (European Aviation Safety Agency – EASA) рік тому. Про це УНН розповів авіаційний експерт і засновник авіаційної компанії Євген Трескунов.

"Украерорух до минулого року працював за українськими нормами, а завдяки тому, що минулого року він отримав сертифікат EASA, то тепер в частині організації повітряного руху можна сказати, що ми – члени ЄС. Тобто це одна з найбільш інтегрованих галузей в Україні щодо ЄС: технічно, організаційно і юридично", – розповів експерт.

Трескунов впевнений, що Украерорух і Державіаслужба провели ретельну та тривалу роботу для того, щоб довести перед авторитетним EASA свою здатність забезпечувати надійні послуги над акваторією Чорного моря на певній відстані від Криму, що є сигналом для всіх авіакомпаній відновити транзитне використання повітряного простору України.

"Коли EASA офіційно оголошує про безпечні повітряні маршрути, то для авіакомпаній це дуже авторитетно, тому що в світі є лише дві такі організації, які мають глобальний вплив: європейське EASA і американське FAA. Тому коли EASA робить висновок що було два дозволених маршрути, а тепер буде шість над Чорним морем, які Україна може організовувати, то це відкриває ворота для додаткових транзитів, яких з 2014 року Україні дуже не вистачає", – наголосив експерт.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що Агентство Європейського Союзу з безпеки польотів підтвердило високий рівень безпеки, яку гарантує Україна у повітряному просторі над Чорним морем. Розширення EASA повітряних маршрутів над чорноморською акваторією у черговий раз визнає ефективність заходів, які вжиті Украерорухом та авіаційною владою країни та спрямовані на зменшення існуючих ризиків для безпеки польотів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Збиткова авіакомпанія "Украерорух" отримала нове життя

     • 21763 переглядiв

    Марченко анонсував підвищення зарплат освітянам у 2021 році

     • 8606 переглядiв

    Мінфін: у Бюджет на 2021 рік закладено курс 29,1 грн за долар

     • 28020 переглядiв

    У США на аукціоні продали пасмо волосся Авраама Лікнкольна

     • 11136 переглядiв

    Бюджет-2021: ріст доходів передбачається 9,4% до цього року

     • 8718 переглядiв

    В ОГПУ представили 8 нових керівників обласних прокуратур

     • 13994 переглядiв