u-shri-lantsi-proveli-chergoviy-kontrolovaniy-vibukh

У Шрі-Ланці провели черговий контрольований вибух

 • 8989 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Контрольований вибух підозрілого пакунка провели в ресторані у Катані в Шрі-Ланці. Про це з посиланням на представника поліції повідомляє Ada Derana, передає УНН.

Представник поліції сказав, що підозрілий пакунок, залишений без нагляду в ресторані в Тімбірігаскатуві, був знищений в результаті контрольованого вибуху.

Тим часом, за даними Reuters, лідер парламенту країни Лакшман Кіріелла заявив, що понад 60 осіб були затримані після терактів у церквах і готелях Шрі-Ланки у неділю, в результаті яких загинули щонайменше 359 осіб. Лакшман Кіріелла, який також є міністром, сказав, що понад 100 осіб, ймовірно, будуть затримані, не надавши додаткової інформації.

Також Reuters з посиланням на дані заступника міністра оборони Шрі-Ланки зазначає, що серед загиблих є 39 іноземців, а  одним з дев'яти терористів-смертників була жінка.

Один з міністрів Шрі-Ланки і колишній командувач армією, як зазначається, заявив, що напади у Великодню неділю повинні були плануватися "як мінімум впродовж 7-8 років".

Нагадаємо, раніше сьогодні контрольований вибух стався біля кінотеатру у Веллаваті, що є околицею шрі-ланкійської столиці Коломбо.

Вісім вибухів, по три з яких - у церквах і фешенебельних готелях, сталися 21 квітня у Шрі-Ланці, деякі з яких, за словами чиновників, були атаками терористів-смертників, розраховані на те, щоб була максимальна кількість жертв серед віруючих, які відвідували великодні богослужіння.

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибухи у Шрі-Ланці.

Українські Національні Новини

Новини Світу