u-shtabi-oos-rozpovili-pro-etapi-protsesu-rozvedennya-sil-bilya-zolotogo

У штабі ООС розповіли про етапи процесу розведення сил біля Золотого

 • 18280 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Сьогодні почався черговий етап у процесі розведенні сил біля Золотого Луганської області – це розмінування та демонтаж споруд, який триватиме близько 25 днів. Про це кореспонденту УНН повідомив начальник пресцентру ОКП ОС Андрій Агєєв.

"Вчора завершилася верифікація відведення наших сил та засобів. З сьогоднішнього дня почався етап розмінування, і починається паралельно демонтаж споруд, які були на лінії позицій до відведення. Сподіваємося, що такі ж заходи проводить противник з того боку. За підтвердженням ОБСЄ, всі зобов’язання вони теж виконали, так само у них пройшла верифікація. Етап по розмінуванню та демонтажу споруд займе 25 днів. На 29-й день після початку розведення ми маємо заявити ОБСЄ про те, що ми виконали свої зобов’язання, вони так само проводять верифікацію", - розповів він.

Як раніше повідомляв УНН, 3 листопада на ділянці розведення сил та засобів в районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області розпочався процес розмінування.

Нагадаємо, за даними пресцентру ООС, 1 листопада українська сторона завершила розведення сил та засобів у Золотому.

Процес розведення сторін триває протягом 30 днів та передбачає певний алгоритм дій для військовослужбовців та представників міжнародної моніторингової місії ОБСЄ.

Наразі у районі проведення операції Об'єднаних сил запроваджено режим безпеки "жовтий".

Українські Національні Новини

Політика