u-shtabi-oos-zasteregli-vid-spekulyatsiy-boyovikiv-vibukhami-u-rayoni-petrivskogo

У штабі ООС застерегли від спекуляцій бойовиків вибухами у районі Петрівського

 • 10426 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Біля населеного пункту Петрівське, що на тимчасово окупованій території на Донбасі, спостерігачі ОБСЄ зафіксували вибухи, за оцінкою, у межах ділянки розведення сил. Можна констатувати, що це імовірно є несанкціонованими підривами, проведеними "підрозділами МЧС", і такі ворожі дії зазвичай проводяться для створення відповідної картинки для пропагандистських ресурсів ОРДЛО та РФ. Таку заяву зробили у пресцентрі ООС, передає УНН.

"18 листопада, біля населеного пункту Петрівське (знаходиться на тимчасово окупованій території) члени патруля СММ ОБСЄ бачили 10 саперів із непідконтрольних урядові районів у мікроавтобусі та вантажівку, що рухалися в напрямку ділянки розведення. Так, у щоденному звіті СММ ОБСЄ від 19 листопада 2019 року зазначено: "…18 листопада, ведучи спостереження приблизно за 2 км на північ від н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька), спостерігачі чули і бачили 1 вибух орієнтовно за 2,5 км на західно-південний захід (за оцінкою, контрольований підрив у межах ділянки розведення), а через 2 хвилини чули ще 10 вибухів, оцінених як розриви снарядів, та бачили дим на відстані близько 2,5 км на південно-південний захід (за оцінкою, у межах ділянки розведення)…" - розповіли у пресцентрі.

За даними спостерігачів української сторони СЦКК, "обстрілів на ділянці розведення №3 протягом 18-19 листопада 2019 року не зафіксовано", заявили у штабі.

"Таким чином можна констатувати, що 10 вибухів, оцінені СММ ОБСЄ як розриви снарядів, імовірно є підривами, які несанкціановано, без повідомлення СММ ОБСЄ, провели так звані "підрозділи МЧС" окупаційної влади. Зазвичай, такі дії російськими окупантами проводяться для створення відповідної картинки для пропагандистських ресурсів ОРДЛО та Російської Федерації. У подальшому ці "ексклюзивні інформаційні матеріали" використовуються російськими ЗМІ для компрометації України та її Збройних Сил в очах світової спільноти", - зазначили у пресцентрі.

Як повідомляв УНН, бойовики здійснюють провокації щодо зриву процесу розведення сил та засобів поблизу ділянки розведення №3 - Богданівка та Петрівське.

Українські Національні Новини

Суспільство