u-shvetsiyi-premyer-ministrom-vpershe-stala-zhinka

У Швеції прем'єр-міністром вперше стала жінка

 • 24144 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Сьогодні шведський парламент обрав соціал-демократку Магдалену Андерссон прем'єр-міністром країни. Вперше в історії Швеції цю посаду обійняла жінка. Про це повідомляє УНН із посиланням на The Local.

Деталі

Офіційно прем'єр-міністром Магдалена Андерссон стане лише після зустрічі з королем Карлом XVI Густавом у п'ятницю, 26 листопада.

Вона вже окреслила політичні пріоритети на майбутнє: повернути демократичний контроль над школами та охороною здоров'я, відмовитися від приватизації сектору соціального забезпечення, зробити Швецію лідером у сфері боротьби зі зміною клімату.

Окрім того, новий прем'єр-міністр пообіцяла позбутися сегрегації (поділу населення за расовою чи етнічною ознаками) та боротися з бандитськими угрупованнями, які влаштовують вибухи.

Нагадаємо

22 серпня тодішній прем'єр-міністр та очільник соціал-демократичної робітничої партії Стефан Левен оголосив про намір піти у відставку. 4 листопада з'їзд партії обрав Андерссон новою лідеркою.

10 листопада Левен подав заяву про відставку з посади прем'єра. Він очолював уряд Швеції з 2014 року. А Магдалена Андерссон була міністром фінансів.

Українські Національні Новини

Політика