u-shvetsiyi-zayavili-scho-viyskova-zagroza-z-boku-rosiyi-zrosla

У Швеції заявили, що військова загроза з боку росії зросла

 • 725290 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Служба військової розвідки та безпеки Швеції (MUST) заявила, що росія становить явну військову загрозу в безпосередній близькості від Швеції, але її сили значною мірою залучені у війні в Україні. Про це інформує УНН, посилаючись на Reuters.

Цитата

"Європейський порядок безпеки, яким ми його знаємо, припинив своє існування... і разом з цим ризики для безпеки Швеції також зросли", - сказала під час пресконференції голова MUST Лена Халлін.

Деталі

Вона також припустила, що росія зміцнить свій військовий потенціал у безпосередній бризькості до Швеції, коли це буде можливо, у відповідь на заявку Швеції та Фінляндії на членство в НАТО. MUST вважає при цьому, що москва хоче уникнути переростання нинішньої напруженості у збройний конфлікт з НАТО.

"Але існує значна невизначеність, головним чином пов'язана з готовністю російського керівництва йти на високий ризик", - сказала Халлін, додавши, що високий рівень напруженості підвищує ризики того, що випадковість або неправильне судження можуть призвести до конфлікту.

Нагадаємо

Очільник нідерландської військової розвідки (MIVD) генерал Ян Свілленс заявив, що останніми місяцями росія намагалася отримати розвіддані для диверсій на критично важливій інфраструктурі у Північному морі.

Українські Національні Новини

Новини Світу