u-shveytsariyi-predstavili-noviy-giperzvukoviy-litak

У Швейцарії представили новий гіперзвуковий літак

 • 1716599 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. У Швейцарії представили новий гіперзвуковий літак, який може розвивати швидкість у 5-6 разів більшу за швидкість звуку, передає УНН з посиланням на Bild.

Деталі

Швейцарський стартап Destinus продемонстрував зразок літального апарату, який може стати новацією в історії авіації. Новий літак зможе долати відстань швидше за наявні аналоги та робити це більш екологічно, адже використовує замість палива водень.

У планах літальний апарат матиме змогу транспортувати вантажі між континентами. При цьому він зможе піднятись на висоту понад 50 км, і розвивати швидкість до 17,8 тис. км/год. Наприклад, щоб долетіти з Європи до Австралії йому знадобиться менше, ніж за 2 години.

Наразі політ із Франкфурта-на-Майні до Сіднея займає понад 20 годин. Новий літак здійснить його лише за 4 години 15 хвилин. З Бразилії до Дубая він долетить за 3,5 години.

Доповнення

Засновником швейцарського стартапу Destinus SA є Михайло Кокорич, у розробку було залучено 29 мільйонів доларів. Також у планах, на початку, використовувати літак для вантажних перевезень, а згодом перейти до пасажирських.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Швейцарії представили новий гіперзвуковий літак

     • 1716599 переглядiв

    Трамп виклав загадковий пост про війну

     • 2733166 переглядiв

    В Ірані розробили новий дрон-камікадзе

     • 1013591 переглядiв