u-shveytsariyi-zayavili-scho-spivpratsyuyut-z-ukrayinoyu-dlya-povernennya-aktiviv-yanukovicha-ta-yogo-otochennya

У Швейцарії заявили, що співпрацюють з Україною для повернення активів Януковича та його оточення

 • 20010 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Швейцарські органи влади тісно співпрацюють з українськими партнерами, щоб завершити процес повернення активів колишнього президента України Віктора Януковича та його оточення українському народу на підставі судових рішень про їхнє незаконне походження. Про це йдеться у повідомленні посольства Швейцарії в Україні у Twitter, передає УНН.

Деталі

У посольстві нагадали, що сім років тому, Федеральна Рада Швейцарії ухвалила рішення про заморожування всіх активів Віктора Януковича та його оточення у Швейцарії. Реалізуючи цей захід, уряд Швейцарії прагнув уникнути ризику привласнення українських державних коштів.

Цитата

"З того часу швейцарські органи влади тісно співпрацюють з партнерами, щоб завершити процес повернення цих активів українському народу на підставі судових рішень про їхнє незаконне походження. Згідно законодавства, максимальна тривалість такого заморожування обмежена 10 роками", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

У 2014 році Швейцарія заморозила активи експрезидента у сумі 70 мільйонів швейцарських франків (тоді - понад 69 млн доларів). Після цього країна неодноразово продовжувала своє рішення.

Додамо, ЄС також вводить різні види обмежувальних заходів щодо осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів, та щодо Росії. Зокрема, санкції проти РФ вводяться з березня 2014 року у відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну дестабілізацію України. Окрім персональних санкцій діють ще економічні санкції, націлені на певні сектори економіки РФ. Також діють введені ЄС обмеження на економічні відносини з анексованим РФ Кримом та Севастополем.

Окрім того, у березні 2014 року Рада ЄС вирішила заморозити активи осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів.

Українські Національні Новини

Політика