u-sichni-fond-sotsstrakhuvannya-viplativ-blizko-66-mln-grn-likarnyanikh-po-doglyadu-za-khvorimi

У січні Фонд соцстрахування виплатив близько 66 млн грн лікарняних по догляду за хворими

 • 15300 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. За січень 2020 року Фонд соціального страхування України виплатив допомогу з тимчасової втрати працездатності по догляду за хворими членами сім’ї, в тому числі, за хворими дітьми, у розмірі 65,7 млн гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Соцстраху.

"За січень 2020 року Фонд соціального страхування України профінансував допомогу з тимчасової втрати працездатності по догляду за хворим членом сім’ї, у тому числі, за хворими дітьми до 14 років, для 28 814 застрахованих осіб. Сума виплат за цим напрямом склала 65,7 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що загальна кількість днів у січні, впродовж яких працюючі українці доглядали за хворими дітьми або членами родини - 224 тис. 372. Середньоденний розмір допомоги від Фонду склав 292,97 грн.

Також вказано, що розмір допомоги залежить від трудового стажу – якщо він менше трьох років – розмір допомоги складає 50% середньої заробітної плати застрахованого, а якщо понад 8 років – то 100%.

"Зазначена допомога фінансується Фондом, починаючи з першого дня здійснення догляду за хворим членом сім’ї", - повідомили у пресслужбі.

Вказано, що допомога здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше 14 календарних днів.

"А в разі стаціонарного лікування – за весь час перебування застрахованої особи в стаціонарі разом із хворою дитиною. Допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворим членом сім’ї виплачується не більш як за три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більш ніж за сім календарних днів", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, соцстрах виплатив 707 млн гривень потерпілим на виробництві.

Також нагадаємо, денні виплати на догляд за хворими дітьми в Україні зросли на чверть.

Українські Національні Новини

Економіка