u-sichni-ukraina-importuvala-maizhe-stilky-zh-droniv-yak-i-telefoniv

У січні Україна імпортувала майже стільки ж дронів, як і телефонів

 • 21903 переглядiв

У січні Україна імпортувала безпілотників на суму $99 млн, що становить 2% від загального обсягу імпорту, майже стільки ж, скільки було імпортовано телефонів на суму $114 млн, що становить 2,2% від загального обсягу імпорту.

У січні імпорт дронів склав 2% від усього імпорту, а телефонів 2,2%, за даними Центру економічної стратегії, пише УНН.

Деталі

Протягом січня в Україну було ввезено дронів на суму 99 млн доларів, що становить 2% від загального обсягу імпорту. Приблизно 98% цієї суми складають дрони, які були імпортовані з Китаю. Це робить дрони одним із десяти найбільш імпортованих товарів в Україну.

Протягом цього ж періоду було імпортовано телефонів на суму $114 мільйонів, що становить 2,2% від загального обсягу імпорту. Приблизно 70% цієї суми представляють телефони, імпортовані з Китаю.

Для порівняння, за весь 2023 рік частка імпорту категорії "безпілотні літальні апарати" становила 0,7%, що дорівнює $441 мільйону. У порівнянні з роком 2023, частка китайського імпорту зросла до 21,4% з попередніх 16%. У той же час, частка імпорту з країн Європейського Союзу впала нижче 50%.

Нагадаємо

Ударні безпілотники СБУ атакували ще три нафтопереробні заводи "Роснефти" в самарській області, фактично націлившись на близько 10% всіх нафтопереробних потужностей росії і підірвавши її економічний потенціал для ведення війни в Україні. 

Ірина Колеснік

Війна