u-silakh-oboroni-pivdnya-povidomili-pro-prichini-pereyizdu-baz-voroga-dlya-trenuvannya-operatoriv-droniv

У Силах оборони Півдня повідомили про причини "переїзду" баз ворога для тренування операторів дронів

 • 595101 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону повідомила, що розташовані раніше на півдні України бази ворога для тренування операторів дронів переміщені у безпечніші для них райони, коментуючи інформацію про появу на Луганщині таких баз та завезення туди іранських спеціалістів, передає УНН.

Цитата

«Часу на опанування нової зброї в них не так багато, це перше. По-друге, вони дійсно використовували, і в нашій зоні відповідальності свого часу були зафіксовані такі пункти підготовки, там де іранські інструктори готували росіян до використання цих дронів. Зараз ми спостерігаємо, що вони побоюються, що будуть знищені ці бази, і більше не розташовують їх в нашій зоні відповідальності, зокрема і через те, що ми знаходимось буквально на порозі отримання далекобійної зброї, якою захисники Півдня досить вправно вміють достигати тих самих пунктів базування дронів. Тому вони, скажемо так, переїхали в поки що безпечний район – це східний берег Азовського моря, і тепер бачимо - аж на Луганщину. Вони, по-перше, напевно, на тому напрямку намагаються облаштувати і використовувати їх там, оскільки штормова погода і потужні вітри морські дуже багато планів їм руйнують щодо застосування такого виду озброєння», - повідомила Гуменюк.

Деталі

Вона не відкидає того, що тепер маршрути прольоту дронів, які раніше здебільшого рухалися з півдня нашої країни, можуть змінитися, і тепер «шахеди» рухатимуться зі сходу.

«Цілком ймовірно, що вони вишукують нову тактику, оскільки, як я вже неодноразово казала, про те, що їх не влаштовує результативність нашої ППО, яка працює проти цих дронів, на які вони робили ставки», - додала вона.

Доповнення

У Генеральному штабі повідомили, що до тимчасово окупованого Луганська нещодавно прибула чергова команда інструкторів з Ірану для навчання російських військових застосуванню ударних безпілотних літальних комплексів.

Українські Національні Новини

Війна