u-siriyi-atakuvali-budivli-dvokh-likaren

У Сирії атакували будівлі двох лікарень

 • 7720 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. На опозиційних територіях в північно-західній провінції Ідліб, найбільшій незмінній фортеці повстанців в Сирії, дві лікарні зазнали авіаційних ударів. Про це пише видання AP з посиланням на повідомлення сирійських активістів, передає УНН.

Обстріл відбувся невдовзі після того, як сирійські повстанці збили російський винищувач.

Медіацентр Едлібу та розташований у Британії Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини заявили, що одна з лікарень, на яку було здійснено атаку, розташована в місті Кафранбель.

Також представники Сирійського американського медичного товариства повідомили, що лікарня, в якій вони працюють, була атакована тричі за ніч в неділю. Це сталось в місті Маарет аль-Нуман, і лікарня більше не працює, повідомили в товаристві.

Зазначимо також, що лікарня, що підтримується лікарями без кордонів, була пошкоджена в результаті авіаударів минулого вівторка.

Як повідомляв УНН, у сирійській провінції Ідліб був збитий російський винищувач “Су-25”. Пілот загинув. У Міноборони РФ заявили, що, за попередньою інформацією, літак був збитий з переносного зенітного-ракетного комплексу (ПЗРК). Терористичне угрупування “Хайят Тахрір аш-Шам” (очолювана колишнім сирійським відділенням “Аль-Каїди”) і “Джейш ан-Наср” (входить до складу Сирійської вільної армії) взяли на себе відповідальність за збитий в Сирії російський штурмовик Су-25.

Українські Національні Новини

Новини Світу