u-siriyi-zbili-vertolit-sil-asada-zaginuli-piloti

У Сирії збили вертоліт сил Асада, загинули пілоти

 • 16938 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. У сирійській провінції Ідліб 11 лютого збили вертоліт армії уряду Башара Асада. Унаслідок катастрофи літака обидва пілоти та спеціаліст зі зброї, які перебували на борту, загинули. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Як зазначили у Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини, поки немає інформації стосовно того, хто саме збив вертоліт - дислоковані в районі турецькі військові чи підтримувані Анкарою збройні загони сирійської опозиції.

Гелікоптер був збитий біля села Камінас, що неподалік від міста Ідліб, "турецькою ракетою". Міністерство оборони Туреччини повідомило лише про "падіння" вертольота, але не вказало ні про його причини, ані не взяло відповідальність за збиття.

Тим часом неназваний представник турецької армії повідомив, що підтримувані Анкарою сирійські повстанці почали "повноцінну атаку" поблизу міста Саракіб, біля якого проходить захоплене урядовими військами стратегічне шосе.

Раніше цього дня сирійські урядові війська повністю взяли під контроль стратегічне шосе Алеппо-Дамаск - вперше з 2012 року. Повстанці залишили свій останній блокпост на цьому шляху.

Нагадаємо, урядові війська у грудні минулого року за підтримки Росії відновили наступ, що має на меті встановлення контролю над провінцією Ідліб. Через активні бойові дії в провінції Ідліб, за оцінками ООН, свої домівки відтоді залишили майже 700 тисяч людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу