u-sku-rozpovili-pro-rosiysku-dezinformatsiyu-pid-chas-viboriv-v-ukrayini

У СКУ розповіли про російську дезінформацію під час виборів в Україні

 • 9854 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Світовий Конгрес Українців зафіксував численні приклади російської дезінформації про Україну та її виборчі процеси в іноземних медіа. Про це заявив голова міжнародної місії СКУ зі спостереження за виборами в Україні Євген Чолій під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Спираючись на свою міжнародну та багатомовну громаду діаспори, місія СКУ зафіксувала численні приклади російської дезінформації про Україну та її виборчі процеси в іноземних медіа. Місія СКУ помітила різні дезінформаційні наративи під час парламентських виборів в Україні, котрі розповсюджувалися на різних мовах через традиційні та соціальні медіа поза межами України", - сказав Чолій.

За його словами, цільовою аудиторією була міжнародна спільнота з різним ступенем відносин з Україною.

Наприклад, у французькій онлайн-газеті 14 червня 2019 року була опублікована стаття, яка, зі слів Чолія, "поширює традиційний, брехливий закид українській владі в тому, що вона радикальна і ксенофобська".

Нагадаємо, місія спостерігачів СКУ відстежувала спроби іноземного втручання у позачергові парламентські вибори в Україні.

Українські Національні Новини

Політика