u-slovachchini-rozpochalasya-zustrich-obsye-de-obgovoryat-ukrayinu

У Словаччині розпочалася зустріч ОБСЄ, де обговорять Україну

 • 10639 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. У Високих Татрах у Словаччині розпочалася неформальна зустріч міністрів країн-учасниць Організації з безпеки і співробітництва в Європі, на якій планується обговорення зусиль щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це у вівторок повідомив голова ОБСЄ Мирослав Лайчак, передає УНН.

"Наша неформальна і відверта дискусія про майбутнє ОБСЄ щойно почалася. Так приємно чути всі важливі плани щодо того, як рухатися вперед і як краще позиціонувати ОБСЄ в багатосторонньому ландшафті. Чекаємо ще більшого!" - повідомив він у Twitter.

Як повідомили раніше у прес-службі ОБСЄ, цей захід дозволить делегаціям підвести підсумки минулих рішень і дій, особливо щодо поточних викликів у сфері безпеки, і обговорити поточні питання порядку денного ОБСЄ: зусилля з врегулювання конфлікту в Україні і навколо неї і затяжних конфліктів.

Також планується обговорити транснаціональні загрози; необхідність заохочення комплексного підходу до безпеки, в тому числі щодо зобов'язань стосовно людського виміру, верховенства права, належного управління, а також економічних і екологічних аспектів безпеки; і пошук новаторських шляхів вирішення сучасних проблем безпеки, що виникають через нові технології, зміни клімату, міграційний рух і розвиток політичних та громадських парадигм, серед інших тенденцій.

Нагадаємо, ПА ОБСЄ ухвалила декларацію з засудженням мілітаризації Криму та Чорного моря.

Українські Національні Новини

Політика