u-sloveniyi-zatrimali-dvokh-rosiyskikh-shpiguniv

У Словенії затримали двох російських шпигунів

 • 970062 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Служба розвідки і безпеки Словенії виявила в місті Любляні та затримала двох іноземних громадян, які шпигували на користь росії. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі, інформує УНН з посиланням на 24UR.com.

Деталі

За даними місцевих ЗМІ, один зі шпигунів мав громадянство однієї з країн Південної Америки. Чоловіки працювали в офісній будівлі в Любляні та виконували завдання російської військової розвідки ГРУ. Повідомляється, що вони були висококваліфікованими "сплячими агентами", які переважно діють під фальшивими іменами, мають громадянства третіх країн, часто країн Південної Америки, і найчастіше діють під егідою ГРУ.

Служба розвідки Словенії неофіційно розпочала досудове провадження щодо шпигунів, пише видання. У грудні 2022 року слідчий відділ окружного суду Любляни подав запит на розслідування проти двох фізичних осіб, притягнутих до суду за злочин шпигунство.

Зазначається, що розслідування ведеться за підозрою у шпигунстві на користь іноземної розвідки та перевірці неправдивого контенту. За шпигунство їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести місяців до п’яти років, а за перевірку неправдивого вмісту – до трьох років. Окружна державна прокуратура в Любляні повідомила, що в минулому вони ніколи не переслідували нікого за шпигунство.

Нагадаємо

19 січня окружний суд Стокгольма у Швеції засудив двох чоловіків за шпигунство на користь росії при обтяжуючих обставинах.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Словенії затримали двох російських шпигунів

     • 970062 переглядiв

    Для українців у Кракові відкривають ще один паспортний сервіс

     • 1643698 переглядiв