u-sluzi-narodu-poradili-vladi-zadumatisya-nad-diyalnistyu-sformovanikh-za-5-rokiv-agresivnikh-ugrupovan

У "Слузі народу" порадили владі задуматися над діяльністю сформованих за 5 років агресивних угруповань

 • 33708 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Влада повинна замислитися над тим, що агресивні угруповання, породжені останніми п’ятьма роками нашої історії, не мають право на насильство. Про це у кулуарах Верховної Ради повідомив народний депутат від "Слуги народу", голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає кореспондент УНН.

На запитання,як влада повинна була упередити сутички у Нових Санжарах, він повідомив, що: "Можливо, роз’яснювальною роботою".

"Можливо, блокуванням тих деструктивних сил, які, за деякими даними, роздмухували цю ситуацію безпосередньо у населеному пункті і настроювали людей, привозили інших людей для того, аби надати цій акції масовості. Напевно, слід вже владі задуматися над тим, що агресивні угруповання, які породжені останніми п’ятьма роками нашої історії, вони не мають права на насильство, монополію на насильство має лише влада, лише ті органи, які уповноваженні законом. Це є, власне, цивілізоване суспільство, цивілізована держава", - зазначив Гетьманцев.

На уточнююче запитання, чи є провина влади у тому, що відбулося у Нових Санжарах, Гетьманцев сказав: "Мені здається, що настільки агресивне ставлення людей до своїх співгромадян навряд чи хто міг передбачити".

"Але, якщо відбувається щось негативне, то в цьому так чи інакше винувата влада. Ми з вами повинні розуміти, які б негативні обставини не були, але влада на те й влада, щоб передбачити, щоб упередити", - зазначив він.

Нагадаємо, літак із евакуйованими українцями з Уханю приземлився у Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області

Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Зі слів Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, що прибув на місце подій через 12 годин після початку протестів, наразі ситуація у Нових Санжарах під контролем уряду.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Головний лікар нацзбірних Мінмолодьспорту піде під суд

     • 12086 переглядiв

    В Одесі 12-річний хлопчик викрав автомобіль та заснув у ньому

     • 12830 переглядiв

    Гончарук: для приватизації готується ще 300 об'єктів

     • 14036 переглядiв