u-sluzi-narodu-povidomili-khto-oplatit-opituvannya-zelenskogo

У "Слузі народу" повідомили, хто оплатить "опитування Зеленського"

 • 35461 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Всеукраїнське опитування, ініційоване Президентом Володимиром Зеленським на 25 жовтня,  профінансує політична партія "Слуга народу". Про це йдеться у заяві політсили, оприлюдненій 21 жовтня, передає УНН.

“5 запитань від Президента України — хто фінансуватиме це дослідження? Відповідаємо офіційно: політична партія “Слуга Народу”. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Вищої ради партії 20 жовтня", - повідомили у політсилі.

"Усі витрати, пов’язані з опитуванням, буде відображено в звіті партії, який подається в НАЗК. Підкреслимо, що мова не йде про гроші платників податків, оскільки у 2020 році партія “Слуга Народу” відмовилася від державного фінансування та передала ці кошти на боротьбу з COVID-19", - додали у політсилі.

У партії запевнили, що це законно. "Чи це законно? Так. “Слуга Народу” не буде проводити дослідження власними силами, а укладе договір із компанією, що проводить соціологічні опитування. Громадяни, які будуть проводити дослідження, перебуватимуть за межами виборчих дільниць. Фактично це загальноприйнятий в світі формат екзит-полу. Опитування в цьому форматі проводитимуть 25 жовтня також і на замовлення інших політичних сил", - зазначено у заяві.

"Чи не буде це агітацією? Ні. Під час дослідження не буде використано партійної символіки, не буде жодного заклику голосувати за “Слугу Народу” або ж за окремих кандидатів на виборах. Члени партії, кандидати в депутати місцевих рад від партії та їхні представники не будуть задіяні для проведення опитування і спілкування безпосередньо із громадянами в день проведення виборів", - вели далі у партії.

Відповідаючи на запитання, навіщо це роблять, у "СН" вказали, що "проведення такого опитування є одним із пунктів передвиборчої програми партії щодо розвитку прямої демократії та народовладдя в Україні". "У такий спосіб ми хотіли б започаткувати традицію, відпрацювати механізм, за яким влада матиме можливість чути думку народу постійно і регулярно", - сказано у заяві.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський ініціював всенародне опитування, яке буде проведено в день місцевих виборів — 25 жовтня. 

Українські Національні Новини

Політика