u-sluzi-narodu-proponuyut-ne-likviduvati-kompaniyi-rosiyan-a-zabirati-yikh-dokhodi-v-byudzhet

У "Слузі народу" пропонують не ліквідувати компанії росіян, а забирати їх доходи в бюджет

 • 166009 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Нещодавно Верховна Рада України ухвалила закони, які дозволять конфіскувати на користь держави бізнес-активи, де засновником/учасником є росія, а також – громадяни росії. Списки таких компаній та майна напрацьовують у КМУ та СБУ. Разом з тим, у "Слузі народу" пропонують не зупиняти роботу бізнесу із російським корінням, але їх прибуток скеровувати у бюджет. Таку думку УНН озвучив народний депутат Георгій Мазурашу, коментуючи, зокрема, роботу трьох ТОВ розшукуваного Руслана Тарпана, серед засновників яких наявний громадянин рф

Цитата

"З приводу бізнес-проектів з російськими коріннями… Тут, звісно, суспільство теж дуже радикально реагує, і це можна зрозуміти. Звісно, бізнеси різні можуть бути. І власники теж.

Якщо бізнес приносить нам користь по суті, тобто робочі місця, сплата податків і т.п., то, вважаю, зберігати ці проекти, просто відрізавши "російські коріння". Частина прибутку не наших засновників нехай йде в бюджет", - сказав він.

До теми

Раніше Мазурашу повідомив, що Верховна Рада, серед іншого, працює над тим, аби розширити можливості кваліфікації дій осіб, яких можна вважати “ворогами народу”. 

Колаборантом у ВР називають і згаданого вище (розшукуваного за підозрою у вчиненні тяжких кримінальних правопорушеннях) Руслана Тарпана, який, за словами депутата Соломії Бобровської,  "прямо і непрямо допомагав російським і проросійським силам в Україні руйнувати Україну зсередини".

Нагадаємо

Низка афілійованих з Тарпаном компаній (“Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова”, зокрема), контролюються з росії. Принаймні особа, яка входить до складу засновників кожної з ТОВ, - Раміль Шайдуллін, - є громадянином рф.

На зв'язки Тарпана з рф раніше звернули увагу журналісти "СтопКору", виявивши іменну подяку Тарпану від російського ФСО. А за даними видання "Коментарі", привласнені кошти з “Глибоководного випуску” могли виводитися Русланом Тарпаном до рф.

Зараз Руслан Тарпан переховується за кордоном, а прокуратура готує запит на його екстрадицію в Україну.

Українські Національні Новини

Політика