u-sluzi-narodu-rozpovili-koli-u-radi-yevropi-obgovoryat-zakon-pro-detsentralizatsiyu

У "Слузі народу" розповіли, коли у Раді Європи обговорять закон про децентралізацію

 • 12515 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Консультації на рівні Ради Європи щодо українського закону про децентралізацію пройдуть з 11 по 14 березня. Про це під час брифінгу повідомив народний депутат фракції "Слуга народу" Віталій Безгін, передає кореспондент УНН.

"Зараз стартує публічне обговорення. Далі у нас буде два тури регіональних обговорювань – це два тижні. Так само у нас будуть консультації на рівні Ради Європи - з 11 по 14 березня будуть консультації на їх майданчику. Після цього - фінальне погодження на великому заході в Києві. І після цього, орієнтовно, у кінці березня - можемо очікувати подання. Що стосується ухвалення, то ми є заручниками того, що в жовтні у нас будуть чергові місцеві вибори, і, звісно, ми хочемо забезпечити зміни до конституції. У нас є проміжок - початок четвертої сесії. Це період з 2 по 5 вересня, коли ми плануємо виходити на голосування у 300 голосів, і будемо сподіватися, що цей інклюзивний формат сприятиме голосуванню більшості фракцій та груп за зміни до конституції", - зазначив він.

Нагадаємо, у Києві стартували публічні обговорення закону про децентралізацію за участю органів держвлади, експертів та представників громадськості. 

Як раніше повідомлялося в УНН, комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування звернувся з пропозицією до Ради Європи провести у березні 2020 року у Страсбурзі обговорення законопроектів, що стосуються реформи децентралізації в Україні.

Раніше голова партії "Слуга народу", перший заступник фракції Олександр Корнієнко заявив, що у Раді планують провести консультації щодо реформи децентралізації, за участю уряду, Офісу Президента та всіх політичних сил.

Українські Національні Новини

Політика