u-sluzi-narodu-rozpovili-scho-virishili-na-konsultatsiyakh-schodo-milyardnikh-aktsiziv

У "Слузі народу" розповіли, що вирішили на консультаціях щодо мільярдних акцизів

 • 10578 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Під час консультацій з керівництвом Верховної Ради парламентарі попередньо вирішили залишити багатомільярдні надходження від акцизу на пальне місцевим бюджетам, втім посилити контроль центральних органів влади за використанням цих коштів. Про це заявив народний депутат від фракції "Слуга народу" Микита Потураєв журналістам в кулуарах парламенту, передає кореспондент УНН.

"Так. Зараз остаточно вирішимо, яким механізмом ми це забезпечимо", - зазначив Потураєв, відповідаючи на питання, чи вирішила монобільшість посилити контроль на місцях за використанням коштів, які надходять з акцизного податку.

Він додав, що парламентарі зараз ще будуть збиратись і вирішувати, яким чином, за допомогою яких механізмів і посадовців, будуть посилювати цей контроль на місцях.

"Є певні процедурні питання, які ми маємо подолати у законний спосіб, відповідно до регламенту. Якби ми сьогодні не вирішили, все одно, Україна буде з дорогами", - зазначив нардеп.

На його думку, саме з центру буде краще забезпечена прозорість фінансування будівництва доріг.

При цьому він наголосив, що влада не має зупинятись на шляху децентралізації. Як повідомив нардеп, дискусія затягнулась, тому перерва тривала понад визначений час.

Нагадаємо, Верховна Рада, всупереч рішенню комітету ВР з питань бюджету, підтримала поправку до Бюджетного кодексу, яка передбачає, що у 2020 році акцизний збір буде залишатись у місцевих бюджетах. Відповідне рішення підтримали 275 народних депутатів.

Українські Національні Новини

Політика