u-sluzi-narodu-rozpovili-scho-zminit-zakon-pro-vidobutok-burshtinu

У "Слузі народу" розповіли, що змінить закон про видобуток бурштину

 • 16027 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо урегулювання питання видобутку бурштину передбачає спрощення прощедури отримання ліцензії на цю діяльність, а також введення кримінальної відповідальності за незаконну діяльність в цій сфері. Про це заявила представник уряду в парламенті Ірина Верещук журналістам в кулуарах парламенту, передає кореспондент УНН.

"Ідеться про спрощення ліцензування, а також про збільшення кримінальної відповідальності за незаконний видобуток бурштину", - зазначила Верещук.

За її словами, законопроект передбачає зміну процедури отримання ліцензії на видобуток бурштину, яка наразі є "непідйомною" із тим, щоб вона стала прозорою і доступною. Контролювати видачу таких ліцензій має держава, а видача ліцензій буде здійснюватись громадянам України і установам, у тому числі державним.

При цьому вона додала, що наразі державні компанії, які здійснюють видобуток каміння, декларують збитки.

Нагадаємо, Кабінет міністрів підготував законопроект, який спрямований на посилення кримінальної відповідальності за незаконний видобуток бурштину.

Сьогодні відповідний проект закону був включений до порядку денного.

Українські Національні Новини

Політика