u-sluzi-narodu-vvazhayut-dvi-platizhki-za-gaz-manipulyatsiyeyu-z-boku-oblgaziv

У "Слузі народу" вважають "дві платіжки за газ" маніпуляцією з боку облгазів

 • 21400 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. У фракції "Слуга народу" вважають маніпуляцією з боку облгазів дві платіжки: за газ та транспортування, а також наразі є питання з "останньою милею" у сільській місцевості, де люди самі встановлювали газопостачання. Про це заявив у кулуарах Ради перший заступник голови фракції "Слуга народу" у парламенті Олександр Корнієнко, передає кореспондент УНН.

"Ми бачимо в цьому (у двох платіжках – ред.) маніпуляцію з боку облгазів... У першу чергу, тому що це їх зона відповідальності. У нас же ця ситуація дуже схожа на багато інших процесів, коли є домовленість на рівні президента, Уряду, Верховної Ради – зменшити (тарифи – ред.). Ми зробили певні дії в цій ситуації, ми менше зробили, але позитивно. Уряд зробив багато дій – вони зробили цей механізм. Певний крок на зустріч одне одному з ринком - і ціна зменшується. Далі облгази починають якісь… (маніпуляції – ред.)", - вважає Корнієнко.

Він також зазначив, що ситуація з двома платіжками не нова. Та окрім цього, необхідно розібратись ще з одним питанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін незадоволений роботою Нафтогазу щодо видобутку газу в Україні – Оржель.

"Насправді, історія про дві платіжки – вона почалась не зараз, це рішення ще в жовтні було прийнято, зараз просто запустилось. Але наша позиція – воно людям має бути зрозуміло. Друге: якщо зменшилась ціна на 15%, вона має в сумі бути зменшена на 15%, а не збільшена. Третє: маніпуляції пов’язані з тим, що якщо люди не отримують послуги, чому вони платять за транспортування стільки ж, скільки ті, хто отримували? Є питання стосовно сільської місцевості, "остання миля", так звана - встановлювалась дуже багато за гроші людей. Треба це зараз якось рахувати. Але ця "миля" передана на баланс облгазів, це теж треба якось рахувати. У мене в батьків у дворі редуктор, але його обслуговує облгаз. Це не власність моїх батьків. Нам все це потрібно привести у відповідність", - резюмував Корнієнко.

Нагадаємо, у "Слузі народу" виступили за повернення до однієї платіжки за газ.

Українські Національні Новини

Економіка