u-smili-vidkriyut-dodatkovi-punkti-obigrivu

У Смілі відкриють додаткові пункти обігріву

 • 10509 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Регіональне управління ДСНС має розгорнути у Смілі додаткові пункти і системи обігріву. Відповідне розпорядження дав голова ДСНС України Микола Чечоткін під час засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС, передає кореспондент УНН.

“Треба додатково підготуватися, для забезпечення додатковими джерелами обігріву на випадок критичної ситуації. І це завдання — регіональному управлінню ДСНС”, - сказав Чечоткін.

Нагадаємо, через відсутність опалення в 11 школах міста Сміла у Черкаській області призупинили освітній процес. Дитсадки, у яких відсутнє тепло, було вирішено опалювати калориферами. Крім того, закрили міську лікарню, а пацієнтів перевезли в інші медзаклади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко дав “кілька годин” на подачу тепла у Смілі

У Смілянській міськраді пояснили: КП “Смілакомунтеплоенерго” не може подавати тепло в оселі містян, адже відсутні укладені договори з постачальником природного газу, неврегульовані спірні питання щодо наявних заборгованостей, а також недостатньо коштів на закупівлю газу. Борг міста перед “Нафтогазом України” становить 100 мільйонів гривень.

За словами мера Сміли Олексія Цибка, з 9 листопада у місті запровадили надзвичайний стан. З вимогою почати подачу тепла до помешкань жителі блокували рух транспортних засобів. За фактом неподання опалення поліція відкрила кримінальне провадження.

Українські Національні Новини

Суспільство