u-spotify-stvorili-ofitsiynu-storinku-ukrayini

У Spotify створили офіційну сторінку України

 • 18858 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Міністерство закордонних справ України та Український інститут разом з командою онлайн-медіа СЛУХ запустили офіційну сторінку України на музичній платформі Spotify. Про це повідомляє УНН із посиланням на МЗС.

Деталі

"Сторінку створили для просування позитивного іміджу країни серед іноземної аудиторії, зокрема через сучасну українську музику англійською та українською мовами", — ідеться у повідомленні.

Також плейлисти доступні на офіційному сайті України.

"Концепція українського Spotify — це емоції. Сторінка пропонує слухачам композиції, які відповідають їхньому емоційному стану. До першої підбірки увійшли 6 тематичних плейлистів, кожен з яких відображає інший настрій. Наприклад, якщо слухач відчуває щастя, натхнення або легкий смуток, сторінка пропонує: "У мене є для тебе пісня, якщо ти відчуваєш це"‎, — додали в МЗС.

Окрім сучасної української музики, сторінка також популяризує туристичні магніти та українську культуру, зокрема кухню. В одному з плейлистів, наприклад, щастя порівнюється з відчуттям, коли український борщ вийшов достатньо червоним.

Також окрему підбірку присвячено Різдву та Щедрику (Carol of the Bells).

В оформленні сторінки використовують світлини українських фотографів – партнерів фотобанку на офіційному сайті України та бренд України UkraineNOW.

Додамо

Окрім офіційного сайту Ukraine.ua та акаунту в Spotify, Україна також має офіційні сторінки у Facebook (Ukraine UA) та Instagram (@ukraine.ua).

Довідка 

Spotify — інтернет-сервіс потокового аудіо (стримінговий сервіс), що дозволяє легально й безкоштовно прослуховувати музичні композиції основних світових і незалежних лейблів, зокрема BBC, Sony, EMI, Warner Music Group та Universal. 

Платформу запустив у жовтні 2008 року шведський стартап Spotify AB.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моргенштерн та Скриптоніт: кого українці найчастіше слухали на Spotify у 2021 році

Українські Національні Новини

УНН Lite