u-spravi-pershogo-rosiyskogo-viyskovogo-obvinuvachenogo-u-vbivstvi-ochikuyetsya-vinesennya-viroku

У справі першого російського військового, обвинуваченого у вбивстві, очікується винесення вироку

 • 299485 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. У справі російського військового Вадима Шишимаріна, обвинуваченого у вбивстві мирного жителя в Сумській області, очікується винесення вироку, передає кореспондент УНН.

Деталі

Колегія суддів Соломянського райсуду Києва, що слухає справу, видалилася до нарадчої кімнати для ухвалення вироку. Оголошення вироку очікується 23 травня о 12 годині.

Зауважимо, що сторона обвинувачення вимагає для російського військового довічного ув’язнення.

Під час сьогоднішнього судового засідання прокурор у справі наголосив, що суду надано достань доказів провини Шишимарина та факти, того що він не просто виконав наказа, а не намагався вжити заходів для уникнення вбивства.

Зокрема, вказується, що він, як професійний військовослужбовець міг перевести автомат у режим одиночних пострілів, а не стріляти чергою.

Адвокати зі свого боку наголосили на тому, що Шишимарин не винуватець цієї війни, а на лаві підсудних мають сидіти ті, хто віддав йому наказ стріляти в українця та вище керівництво росії. Сам же Шишимарін свою провину визнав.

"Я щиро каюся у скоєному. Я дуже нервував. Я не хотів. У мене було одне завдання – повернуться додому", – сказав обвинувачений в останньому слові.

Суд заслухав усіх свідків, сторони процесу та провів дебати. Очікується ухвалення вироку.

Нагадаємо

21-річний військовий Вадим Шишимарін 28 лютого 2022 року вбив беззбройного жителя смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед. Справа за обвинуваченням Шишимаріна стала першою для російських військових, які обвинувачуються у скоєнні злочинів в Україні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП