u-spravi-pro-napad-na-aktivista-mikhaylika-dopitali-bilshe-120-osib

У справі про напад на активіста Михайлика допитали більше 120 осіб

 • 8712 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. У кримінальному провадженні про замах на політичного активіста Олега Михайлика було допитано більше 120 осіб і призначено 20 експертиз. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації поліції Одеської області.

"Було відзначено, що в рамках розслідування поліцейськими було вилучено 218 відеокамер, на яких зафіксовано понад 400 годин відеозапису. Протягом декількох днів відео у цілодобовому режимі переглядала спеціально створена група з числа працівників управління кримінального аналізу ГУНП. Крім того, в ході слідства поліцейськими було призначено 20 експертиз та допитано більше 120 осіб", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Михайлика: стало відомо про "злив" персональних даних, у суді заперечують

Крім того, за ініціативою грузинської сторони перший заступник Голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін зустрівся з консулом Грузії Торніке Берекашвілі.

"Під час зустрічі обговорювалося питання утримання одного з підозрюваних у цій резонансній справі. На прохання консула звернути увагу на стан здоров’я їхнього співвітчизника, перший заступник Голови Нацполіції пообіцяв, що усі необхідні медичні обстеження будуть проведені. Разом з тим, він наголосив, що затриманий – зловмисник, який підозрюється у скоєнні двох тяжких злочинів, та який, нелегально перебуваючи на території України, за допомогою підроблених документів про українське громадянство оформив інвалідність внаслідок ДТП та отримував допомогу від нашої держави", – зазначили у ГУНП.

Як повідомляв УНН, 22 вересня в одеського активіста Олега Михайлика стріляли. Це сталося поблизу його будинку в центрі Одеси.

Поліція затримала трьох підозрюваних у злочині. Усі вони – іноземці. Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Сам Михайлик заявив про конфлікт із міською владою. Замах пов’язує зі своїм громадсько-політичним життям.

Крім того, представники грузинської діаспори влаштували мітинг біля консульства Грузії в Одесі. Вони вимагали відпустити підозрюваних у нападі на активіста. У консульстві запевнили, що одного з обвинувачених, Лашу Герасина, вже перевели з ізолятора тимчасового утримання до СІЗО. Планувалося вирішити питання щодо Манучара, після чого планується перейти до питання про переведення ще одного підозрюваного, Торніке Нагладзе, із СІЗО до лікарні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП