u-spravi-shtepi-rozpochali-dopit-svidkiv

У справі Штепи розпочали допит свідків

 • 15126 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Орджонікідзевський районний суд Харкова розпочав допит свідків у справі колишнього мера Слов’янська Нелі Штепи. Про це журналісту УНН розповів адвокат Штепи Олександр Шадрін.

"У справі вже допитали двох свідків обвинувачення та двох свідків сторони захисту. Ще два свідки обвинувачення не прийшли. Сторона обвинувачення наполягає, щоб запобіжний захід обирали після допиту свідків. Тому в засіданні оголошена перерва до 27 лютого о 10:00", - сказав Шадрін.

За його словами, прокуратура наполягає на запобіжному заході у вигляді цілодобового домашнього арешту для Штепи.

Як повідомлялося в УНН, Штепу затримали у липні 2014 року. 8 жовтня 2014 року їй була оголошена остаточна підозра в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які призвели до загибелі людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) КК України.

Колишнього мера Слов'янська обвинувачують у закликах до зміни кордонів України, сприянні проведенню псевдореферендуму про відділення Донецької області від України, створенні умов для діяльності терористичних груп і організацій. Максимальна санкція зазначених статей — довічне ув’язнення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП