u-ssha-chinovnik-pentagonu-pokazovo-podav-u-vidstavku-cherez-pridushennya-protestiv

У США чиновник Пентагону показово подав у відставку через придушення протестів

 • 13290 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Колишній високопоставлений чиновник Пентагону Джеймс Міллер подав у відставку зі своєї посади у Консультативній раді з питань оборони через те, що міністр оборони Марк Еспер сприяв у зачистці правоохоронцями Лафайєтської площі від демонстрантів. Про це повідомляє УНН із посиланням на CNN.

"Колишній високопоставлений чиновник Пентагону Джеймс Міллер пішов зі своєї посади у Консультативній раді з питань оборони через те, що міністр оборони Марк Еспер надає видиму підтримку правоохоронцям у звільненні Лафайєтської площі від демонстрантів", - повідомили у ЗМІ.

Вказано, що Джеймс Міллер був заступником міністра оборони Пентагону з питань політики під час президентства Барака Обами.

"Коли я приєднався до ради на початку 2014 року, після того, як пішов з урядової служби в якості заступника міністра оборони з питань політики, я знову склав присягу на посаді, яка включає в себе зобов'язання підтримувати і захищати Конституцію Сполучених Штатів... І нести справжню віру та вірність їй. Ви теж виголосили цю присягу 23 липня 2019 року, коли складали присягу на посаді міністра оборони. У понеділок, 1 червня 2020 року, я вважаю, що ви її порушили", - написав Джеймс Міллер у листі про відставку, який адресував Марку Есперу.

Він зазначив, що можливо, не вдалося б завадити президенту Дональду Трампу застосувати силу, однак, Марк Еспер міг протидіяти цьому, а не підтримувати подібне.

Нагадаємо, поліція розігнала демонстрантів у Вашингтоні - аби Трамп зробив фото біля церкви.

Як повідомлялося раніше в УНН, Facebook блокує сторінки і акаунти радикалів, які планували принести зброю на акції.

Масові протести у США почалися після смерті афроамериканця Джорджа Флойда. Його затримала поліція Міннеаполіса 25 травня за підозрою у використанні фальшивих купюр. Під час затримання офіцер натиснув Флойду на горло, при цьому Флойд намагався пояснити, що не може дихати. Пізніше затриманий помер у лікарні.

Акції протесту почалися в Міннеаполісі, але швидко поширилися і на інші міста, охопивши ряд штатів. До вихідних демонстрації переросли в безлади, зіткнення з поліцією і погроми.

У Міннеаполісі встановили режим надзвичайної ситуації через заворушення, пізніше влада ввела комендантську годину. Також комендантську годину ввели в десятках інших міст, в тому числі у Вашингтоні і Нью-Йорку.

Українські Національні Новини

Новини Світу