u-ssha-dozvolili-vikoristovuvati-vr-terapiyu-dlya-zmenshennya-khronichnogo-bolyu

У США дозволили використовувати VR-терапію для зменшення хронічного болю

 • 19550 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) дозволило повнолітнім пацієнтам використовувати систему віртуальної реальності для лікування хронічних болів у спині. Про це повідомляє УНН з посиланням на FDA.

Деталі

Хронічний біль у нижній частині спини є одним із найпоширеніших хронічних болів у США. Він може призвести до депресії, погіршення загального стану здоров’я та зниженої якості життя.

Наразі хронічний біль у нижній частині спини зазвичай лікують знеболювальними препаратами з і без рецепта, фізичними вправами або хірургічним втручанням.

Систему віртуальної реальності вирішили використовувати для зменшення болю. Пристрій складається з гарнітури віртуальної реальності, контролера та «підсилювача дихання», що приєднується до гарнітури, — він необхідний для дихальних вправ.

У дослідженні взяли участь 179 учасників. Експеримент тривав вісім тижнів і охоплював 56 сеансів віртуальної реальності по 2-16 хвилин. Крім того, стан здоров'я учасників перевіряли через 1, 2,3 і 6 місяців після VR-терапії.

Після лікування 66% учасників заявили, що біль зменшився на третину, а для 46% учасників біль полегшився вдвічі. Через місяць після експерименту учасники продовжували заявляти про зменшення болю.

Українські Національні Новини

Новини Світу