u-ssha-gospitalizuvali-lishe-odnu-lyudinu-iz-shtamom-omicron

У США госпіталізували лише одну людину із штамом Omicron

 • 15567 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. У США майже всі інфіковані штамом Omicron хворіють у легкій формі. Про це в інтерв'ю The Associated Press розповіла директор американських Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC) Рошель Валенські, інформує УНН.

Деталі

Новий штам коронавірусу підтвердили у 43 людей у 19 штатах США. Здебільшого вірус зафіксували у молоді. Понад три чверті з них повністю вакциновано проти COVID-19, а третина вже ввела додаткове щеплення.

За словами Валенські, більшість пацієнтів із Omicron мають легкий перебіг захворювання. Найчастіше в них реєструють такі симптоми: кашель, закладеність носа та втома. Одного хворого госпіталізували, летальних випадків не реєстрували.

Водночас очільниця CDC зазначила, що вчені поки що мають лише первинні дані щодо нового штаму коронавірусу. Перебіг захворювання може стати серйознішим за кілька днів і тижнів.

Як зазначають, минулого тижня в США інфікованих Omicron було менше ніж 1% від загальної кількості хворих на коронавірус. Варіантом "Дельта" заразилося понад 99% людей.

Нагадаємо

25 листопада у ПАР виявили новий штам коронавірусу — B.1.1.529.

26 листопада Всесвітня організація охорони здоров'я назвала цей штам грецькою літерою Omicron.

Omicron вже зафіксували у 57 країнах: в деяких європейських, в Австралії, Ізраїлі, Гонконгу, Японії, Північній та Латинській Америці.

Українські Національні Новини

Новини Світу