u-ssha-gotuyutsya-zastosuvati-neviprobuvaniy-metod-strati

У США готуються застосувати невипробуваний метод страти

 • 348635 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Ув'язненого в камері смертників в штаті Алабама можуть стратити за допомогою ще не випробуваного методу, повідомляє Sky News, інформує УНН.

Деталі

Заступник генерального прокурора штату Джеймс Хаутс, повідомив, що «дуже ймовірно» азотна гіпоксія буде використана для страти засудженого Алана Міллера наступного тижня.

Методика була схвалена державою в 2018 році, але до цього ніколи не використовувалася і не тестувалася. Вона полягає у позбавленні людини кисню, змусивши її дихати лише азотом.

За законом штату ув’язненим надається короткий проміжок часу, щоб визначитися із бажаним методом страти.

Алан Міллер був визнаний винним у вбивстві трьох чоловіків під час стрілянини на робочому місці в 1999 році поблизу Бірмінгема, штат Алабама.

Засуджений до страти Міллер пояснив, що він вибрав азотну гіпоксію замість смертельної ін’єкції через страх перед ін’єкціями, але офіцери виправної установи втратили його документи.

Наразі офіційні особи завершують розробку протоколу щодо того, як працюватиме новий метод смертної кари. А остаточне рішення про використання азотної гіпоксії буде приймати комісар виправних установ.

Раніше

У 2018 році Алабама стала третім штатом, після Оклахоми та Міссісіпі, який дозволив попередньо не протестоване використання азоту для страти в’язнів.

Штати запропонували азотну гіпоксію як альтернативний метод страти через труднощі з отриманням смертельних ін’єкційних ліків і довготривалі судові процеси щодо гуманності цього методу.

Однак критики порівнюють цей метод з експериментами на людях.

У рекомендаціях Американської ветеринарної медичної асоціації щодо евтаназії сказано, що гіпоксія інертного газу прийнятна за певних умов для курей, індиків і свиней, але не рекомендована для інших ссавців, таких як щури.

Нагадаємо

Бойовики самопроголошеної «днр» оголосили, що трьом іноземним військовим, що воювали на боці України і потрапили у полон, загрожує смертна кара.

Українські Національні Новини

Новини Світу