u-ssha-khochut-rozsliduvati-rol-parler-v-shturmi-kapitoliyu-i-zvyazku-merezhi-z-rosiyeyu

У США хочуть розслідувати роль Parler в штурмі Капітолію і зв'язок мережі з Росією

 • 23762 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Американські законодавці звернулися до ФБР з проханням розслідувати роль Parler в штурмі Капітолію 6 січня, повідомляє УНН з посиланням на the Guardian.

Член Палати представника Конгресу Керолайн Мелоні звернулася до ФБР з проханням вивчити роль Parler, як потенційного помічника в плануванні і підбурюванні до насильства, а також як можливе сховища ключових доказів залишених деякими користувачами на цьому ресурсі. Також конгресвумен вказує на можливість використання Parler іноземними урядами в якості каналу для підбурювання заворушень в США.

Мелоні попросила ФБР перевірити фінансування Parler і його зв'язки з Росією.

Вона процитувала звинувачення міністерства юстиції проти особи з Техасу, яка використовувала обліковий запис Parler для публікації погроз, що він повернеться в Капітолій 19 січня, "зі зброєю і такою кількістю людей, що жодна армія не зможе зрівнятися з ними".

До речі

Мережа Parler була запущена в 2018 році. Популярність в США вона придбала в останні місяці президентства Дональда Трампа в зв'язку з тим, що такі мережі як Twitter і Facebook почали блокувати повідомлення і акаунти, які, на їхню думку, поширюють дезінформацію.

Після штурму Капітолію 6 січня 2021 року прихильниками Трампа Google Play, App Store призупинили доступ до Parler.
Потім Amazon відключив Parler від свого сервісу веб-хостингу, фактично відключивши сайт від мережі.

Parler частково зміг повернути доступ до мережі, але тільки для того, щоб розмістити повідомлення директора компанії про те, що вони працюють над відновленням повноцінного функціонування сервісу.

Слід зазначити, що представники Parler подали в суд зокрема на Amazon.

Українські Національні Новини

Новини Світу