u-ssha-mayut-informatsiyu-pro-prichetnist-rf-do-namiriv-vstanoviti-novu-vladu-v-moldovi

У США мають інформацію про причетність рф до намірів встановити нову владу в Молдові

 • 899109 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Розвідувальна спільнота США вважає, що особи, які мають зв'язки з російською розвідкою, планують організувати протестні акції в Молдові, щоб спробувати спровокувати сфабриковане відродження проти молдавського уряду, передає УНН з посиланням на CNN.

Деталі

За словами офіційних осіб, у США вважають, що росія працює над ослабленням молдавського уряду. Сполучені Штати заявили, що російські діячі, які пов'язані з урядом, можуть використовувати антиурядових демонстрантів в Молдові.

В Кишиневі в останні тижні вже відбувалися антиурядові протести, в основному організовані проросійською молдавською партією "Шор".

У США також вважають, що москва працює над поширенням дезінформації про загальну стабільність Молдови. Одним із прикладів є повідомлення міністерства оборони росії минулого місяця про те, що Україна планує вторгнутися в Придністров'я.

Офіційні особи заявили, що ці заяви є "необґрунтованими, хибним і викликають занепокоєність".

Президент Молдови Майя Санду минулого місяця публічно заявила, що, на її думку, уряд рф планує серію акцій з участю диверсантів, які будуть замасковані під цивільних осіб, для здійснення насильницьких дій - нападів на адміністративні будівлі та захоплення заручників.

За інформацією, адміністрація Байдена не бачить безпосередньої військової загрози з боку рф для Молдови. Але США уважно стежать за діями росії в Молдові, побоюючись подальших дій рф з дестабілізації країни.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Обрали нового прем'єр-міністра Китаю 

     • 1217624 переглядiв

    Окупанти продовжують чинити тиск на жителів Донеччини

     • 606590 переглядiв