u-ssha-mozhut-zmusiti-rosiyu-platiti-ukrayini-za-ruynuvannya-krayini-cnn

У США можуть змусити росію платити Україні за руйнування країни: CNN

 • 234784 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Американські законодавці Деббі Дінгелл, демократ із Мічигану, та Фред Аптон, республіканець із Мічигану, нещодавно представили законопроект, який потенційно може змусити росію заплатити українцям за руйнування їхньої країни. Про це йдеться у статті CNN, пише УНН.

Деталі

Так, закон про суверенітет України від 2022 року гарантує, що українці, незалежно від того, чи є вони громадянами США чи ні, зможуть вимагати грошової компенсації через американські суди за будь-які збитки, які зазнали внаслідок російського вторгнення, які будуть виплачені за рахунок активів, конфіскованих у росії або російських олігархів, проти яких уряд США ввів санкції.

Зазначається, що цей законопроект відповідає етичним принципам та економічним інтересам США.

Чинне законодавство США не дозволяє подавати позови проти іноземного уряду за дії, вчинені за межами Сполучених Штатів. Активи іноземного центрального банку також є поза доступом, навіть якщо вони перебувають у банках США.

Законопроект Дінгелл-Аптона ж змінить це становище, і десятки мільярдів доларів, які Банк росії зберігає в США, не кажучи про заарештовані активи інших росіян та російських організацій, проти яких запроваджено санкції, можуть бути використані для виплати компенсацій українським біженцям та постраждалим від війни, сказано у статті.

Якщо законопроект, запропонований Дінгелл і Аптоном, буде ухвалено, українська сім'я, чий будинок було зруйновано внаслідок російської військової бомбардування, зможе подати позов до США.

Україна також може подати позов до США та використати будь-які російські засоби для відновлення лікарень, шкіл та інших споруд, зруйнованих російськими військовими під час вторгнення. Американські громадяни і підприємства, що їм належать, зазнали збитків в Україні, також можуть отримати компенсацію.

Раніше

Як писав УНН, спеціальний статус для громадян України, які фізично перебували у США, офіційно запроваджено з сьогоднішнього дня.

Українські Національні Новини

Новини Світу