u-ssha-na-uber-podali-do-sudu-za-diskriminatsiyu-lyudey-z-invalidnistyu

У США на Uber подали до суду за дискримінацію людей з інвалідністю

 • 16455 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Міністерство юстиції США подало позов проти сервісу таксі Uber, який стягує з пасажирів із обмеженими можливостями плату за додатковий час очікування. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресреліз Мін'юсту США.

Деталі

Позов було подано 10 листопада до окружного суду Північного округу Каліфорнії. У ньому йдеться, що Uber порушує закон про американців з обмеженими можливостями (ADA), який забороняє дискримінацію з боку приватних транспортних компаній.

"Uber порушив ADA, не зумівши належним способом скоригувати свою політику стягнення плати за час очікування з пасажирів, яким через інвалідність потрібно більше двох хвилин, щоб сісти в автомобіль", — зазначили в Мін'юсті.

Річ у тім, що безкоштовне очікування на клієнта триває лише дві хвилини. Пасажирам із обмеженими можливостями може знадобитися значно більше часу, щоб сісти в автомобіль.

"Пасажири з обмеженими можливостями, які потребують додаткового часу на посадку, мають право на доступ до послуг спільного користування без дискримінації. Цей позов спрямовано на те, щоб допомогти людям з інвалідністю жити незалежно та гідно, як гарантує ADA", — наголосила виконувачка обов'язків прокурора у Північному округу Каліфорнії Стефані Гіндс.

Нагадаємо

Автомобільна компанія Tesla програла у суді справу проти свого експрацівника й має виплатити йому 137 млн доларів компенсації за те, що на роботі від своїх колег він терпів расистські знущання.

Українські Національні Новини

Новини Світу