u-ssha-ne-viklyuchayut-mozhlivist-besidi-putina-i-trampa-pro-ukrayinu-na-samiti-g20

У США не виключають можливість бесіди Путіна і Трампа про Україну на саміті G20

 • 7572 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін можуть провести зустріч в кінці червня в Японії на полях саміту "Великої двадцятки", де обговорять ситуацію в Україні та інші питання. Про це повідомив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передає кореспондент УНН.

"Якщо це (зустріч Путіна і Трампа в Японії - ред.) відбудеться, чого ми досі не знаємо на 100% ... У нас крім України є ще кілька питань, які в дуже поганій формі з Росією. У нас є контроль над озброєннями, ядерні проблеми, у нас є Венесуела, у нас є Сирія, у нас є Північна Корея, у нас є дипломатичне протистояння, військові розгортання, у нас є не тільки Донбас, а й заявлена Росією анексія Криму", - сказав Волкер під час виступу у Фонді Карнегі у Вашингтоні.

За його словами, США продовжує наполягати на звільненні українських військових моряків, захоплених в листопаді минулого року біля Керченської протоки.

"Існує довгий список проблем з Росією, які не в хорошій формі ... Ви б хотіли, щоб наші лідери зустрілися, поговорили і побачили, чи можемо ми трохи охолонути, знайти щось, що ми можемо зробити конструктивно. Це не означає, що нас не хвилює Україна або інші питання", - зазначив спецпредставник.

Відзначимо, в минулому році Президент США Дональд Трамп оголосив, що скасовує свою зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним на полях саміту "Великої двадцятки" через те, що Росія продовжувала утримувати українських моряків, і порадив зробити це всім іншим світовим лідерам.

Українські Національні Новини

Новини Світу