u-ssha-ne-viklyuchili-pogirshennya-situatsiyi-na-donbasi

У США не виключили погіршення ситуації на Донбасі

 • 12498 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Намір незаконних збройних формувань провести “вибори” на окупованих територіях Донбасу 11 листопада заперечують впровадженню Мінських угод і можуть погіршити ситуацію. Про це на брифінгу в Києві сказав Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, передає кореспондент УНН.

"Ця пропозиція про те, що вибори можуть бути на окупованих територіях, в так званих республіках – це є повністю незаконним заходом. Як я вже говорив, ці новоутворення були створені на незаконних засадах і заперечують Мінським перемовинам. Для них немає місця в українській конституції. Проведення виборів в умовах окупації є неможливим. Це неможливо зробити вільно і незалежно", - сказав спецпредставник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не хоче вести переговори про конфлікт на Донбасі до виборів в Україні – Волкер

За словами Волкера, у людей можуть бути різні точки зору, але вони мають бути у безпеці, мають бути умови для виборчих кампаній.

"Ці умови є неможливими в нинішній ситуації на Донбасі. Таким чином, це могло б відкинути впровадження Мінських угод і зробити ситуацію гіршою. Росія говорить, що підтримує Мінські перемовини, але такі вибори погіршили б ситуацію", - додав він.

Як повідомляв УНН, раніше Курт Волкер заявляв, що вибори на Донбасі можливі лише після введення на цю територію миротворчої місії.

Українські Національні Новини

Політика