u-ssha-obshukali-budinok-advokata-trampa-rudolfa-dzhuliani-cherez-spravu-povyazanu-z-yogo-diyalnistyu-v-ukrayini

У США обшукали будинок адвоката Трампа Рудольфа Джуліані через справу, пов'язану з його діяльністю в Україні

 • 23468 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Федеральні слідчі провели обшук у квартирі та офісі Манхеттена Рудольфа Джуліані, колишнього мера Нью-Йорка, який був особистим адвокатом екс-президента Дональда Трампа. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Обшуки були частиною розслідування кримінальної справи щодо торгівлі Джуліані в Україні, пишуть американські ЗМІ. Правоохоронці вилучили у Джуліані електронні носії інформації.

Федеральні прокурори намагаються з'ясувати, чи займався Джуліані незаконною роботою лобі в інтересах українських чиновників у 2019 році.

У своїй заяві Джуліані спростував звинувачення у незаконному лобіюванні.

До президентських виборів 2020 року Джуліані намагався розкопати бруд на тодішнього демократичного претендента Джо Байдена та його сина Хантера в Україні.

Федеральні агенти також виконали доручення на обшук у будинку Вікторії Тенсінг та Джозефа Дігенова, які є подружжям, партнерами Джуліані та колишніми прокурорами, і вилучили мобільний телефон Тенсінг. Вони представляли Дмитра Фірташа, українського олігарха, якому в США висунули звинувачення у хабарництві та рекеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джуліані в розмовах з оточенням Зеленського вимагав публічно розслідувати справу Хантера Байдена - WP

Українські Національні Новини

Новини Світу